Tuesday, September 8, 2009

Khalid Gagap Mungkir Janji

Belum sampai tempoh seminggu, Khalid telah mungkir janji! Semasa sesi dialog isu pembinaan kuil di Seksyen 23 yang lepas, Khalid cakap tak akan sentuh isu ini. Tetapi, tup tup kata teruskan pula. Nampaknya penyakit songsang Anwar dah menjalar dalam diri Khalid. Lidah cabang-cabang banyak-banyak agaknya. Agaknya masa Khalid cakap tak akan teruskan isu pembinaan kuil, dalam hati dia cakap

Jangan harap aku tak teruskan, kalau tak cakap macam ni, mau lebam muka aku kena campak kerusi.

Sudahlah datang ke kawasan baru yang katanya lebih kurang 400 meter dari tempat asal tak nak panggil wakil penduduk. Takut la tu. Sebab telah meludah ke langit, ludah tu kena muka sendiri.
Apapun, tahniah la Khalid di atas tindakan encik ye. Tindakan yang menggambarkan yang encik memang tidak pandai memerintah dan mentadbir.
Penulis sekali lagi menjangka, inilah antara petunjuk Allah di atas keengganan pemimpin songsang yang disanjung2 melafazkan sumpah mubahalah. Allah Maha Kuasa.

0 komentar:

Post a Comment

Peloton

Tentang Suara Bangsa

Suara Bangsa tampil ke depan memperjuangkan Agama, Bangsa dan Tanahair tercinta. Tiada apa yang mampu menghalang kami dari mempertahankan Alif Ba dan Ta.

  © Blogger template Coozie by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP